Zweedse balletjes met gnocchi en veldsla

Zweedse balletjes met gnocchi en veldsla

Sweden meets Italy in dit originele éénpansgerecht met köttbullar, de typische mosterd-roomsaus en gnocchi erbij. Veldsla zorgt voor een fris element. Gemakkelijk en snel, in 15 minuten kan je aan tafel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
gehaktballetje
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, vergiet en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng opnieuw aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de olijfolie in een pan en bak de balletjes in 6 minuten rondom. Schep ze regelmatig om, zodat ze gelijk kleuren. Schep de balletjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Doe de boter in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Laat smelten en voeg dan de bloem toe. Roer goed, totdat de bloem en boter een roux gevormd hebben.
  • Giet er per persoon 125 milliliter water bij en roer met een garde op een laag vuur, totdat je een mooie saus hebt en alle roux is opgelost, verkruimel er de kippenbouillon bij. Voeg de mosterd en de room toe, roer goed. Voeg dan de gehaktballetjes toe en dek de pan af met een deksel. Laat 4 minuten sudderen op een zacht vuur. Snij de dille fijn. Roer er de gnocchi en 3/4de van de dille door. Proef en kruid met peper en zout.
  • Serveer het gerecht en werk af met de rest van de dille en de veldsla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g gnocchi
  • 300 g gehaktballetjes
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g dille
  • 100 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1015 kcal
  • Koolhydraten 96.95 g
  • Suikers 7.41 g
  • Vetten 49.06 g
  • Verzadigde vetten 21.72 g
  • Eiwitten 44.56 g
  • Vezels 4.42 g

Allergenen Gluten, Ei, Selderij, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.