Zuiderse zalmpapillot

Zuiderse zalmpapillot

Heerlijke zuiderse smaken, allemaal samen in een heerlijk pakketje dat op de barbecue of in de oven kan. Zalmpapillot met courgette, kerstomaten, rode ui en knoflook. Lekker gezond en zo smaakvol!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
oregano

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C of steek de barbecue aan.
  • Snij de courgette in plakjes. Halveer de kerstomaten. Snij de aangegeven hoeveelheid citroen in plakjes. Snij de ui in halve ringen. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes.
  • Neem per persoon een stuk aluminiumfolie en verdeel hierover de plakjes courgette. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en leg ze op de courgette. Kruid met peper en zout. Verdeel er de plakjes citroen, rode ui, kerstomaatjes, plakjes knoflook over en leg er de oregano bij. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Maak de pakketjes stevig dicht zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen. Leg de papillotten in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven of leg op de barbecue.
  • Maak de papillotten open en serveer ze.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 250 g kers­tomaten
  • ½ citroen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zalmfilets
  • 2 takjes oregano

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 546 kcal
  • Koolhydraten 17.42 g
  • Suikers 13.21 g
  • Vetten 37.6 g
  • Verzadigde vetten 6.9 g
  • Eiwitten 33.62 g
  • Vezels 5.2 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.