Zuiderse vispapillot met linguine

Zuiderse vispapillot met linguine

Waan je op vakantie met dit heerlijke Zuiderse bordjevol: een smaakvolle papillot met kabeljauw, kappertjes, tomaat en olijven. Terwijl dat visje gaart in de oven maak je linguine voor erbij, roer er wat extra vierge olijfolie door. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
linguine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de courgette en tomaat in dunne plakjes. Halveer de olijven.
  • Leg per persoon een vel aluminiumfolie of bakpapier voor je uit. Verdeel er de groenten, kappertjes en olijven over en leg er de visfilet bij. Kruid met peper en zout en de Italiaanse kruiden. Vouw de papillot omhoog en verdeel de witte wijn over de papillotten. Vouw nu goed dicht, leg in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en roer er de extra vierge olijfolie door.
  • Serveer de papilotten met de linguine.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 kabeljauw­filets
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 200 g linguine

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 655 kcal
  • Koolhydraten 78.19 g
  • Suikers 11.8 g
  • Vetten 13.9 g
  • Verzadigde vetten 2.33 g
  • Eiwitten 40.96 g
  • Vezels 6.79 g

Allergenen Gluten, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.