Zuiderse stoemp met cordon bleu

Zuiderse stoemp met cordon bleu

Heerlijk comfort food in een zuiders jasje: we maken een heerlijke mediterrane stoemp met rucola, kerstomaatjes en crunchy pijnboompitjes. Daarbij een lekkere cordon bleu, een gepaneerd varkenslapje gevuld met ham en kaas. Genieten hoor!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
cordon bleu (varken)

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Was de rucola en laat uitlekken.
  • Verhit een pan op het vuur zonder vetstof en kleur de pijnboompitten lichtjes aan.
  • Smelt de boter in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, de melk, peper en zout toe. Hak de rucola grof. Roer de kerstomaatjes en rucola door de stoemp. Meng goed.
  • Serveer de zuiderse stoemp met de gebakken cordon bleus en strooi er de pijnboompitten over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 125 g kers­tomaten
  • 25 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 cordon bleus (varken)

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 692 kcal
  • Koolhydraten 63.33 g
  • Suikers 1.96 g
  • Vetten 31.13 g
  • Verzadigde vetten 7.85 g
  • Eiwitten 36.52 g
  • Vezels 7.64 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.