Zuid-Indiase eiercurry

Deze originele curry met hele gekookte eieren is afkomstig uit Kerala, in Zuid-Indië. Een heerlijke vegetarische maaltijd, kruidig maar niet te pittig. Weer een lekkere wereldse ontdekking bij 15gram!
Ingrediënten

bio-ei

ui

knoflook

gember

kaneel

tomatenpuree

kokosmelk

garam masala

koriander

tomaat

jasmijnrijst
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in 8 minuten.
- Snij de uien fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
- Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, gember, kaneel en cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Roerbak 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort en voeg dan de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe. Roer goed los. Pel de eieren en spoel ze onder lauw water.
- Voeg de garam masala en de gepelde eieren toe aan de curry en schep voorzichtig om. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander en snij de tomaten in blokjes.
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Proef of de curry op smaak is, en voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer de curry met de rijst en werk af met blokjes tomaat en korianderblaadjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 bio-eieren
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 20 g gember
- 1 kl kaneel
- ½ blikje tomatenpuree
- 250 ml kokosmelk
- 2 kl garam masala
- 10 g koriander
- 2 tomaten
- 150 g jasmijnrijst
Uit jouw keuken
- 1 el plantaardige olie
- ½ kl cayennepeper
- zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 875 kcal
- Koolhydraten 85.22 g
- Suikers 14.94 g
- Vetten 46.42 g
- Verzadigde vetten 27.29 g
- Eiwitten 25.07 g
- Vezels 8.98 g
Allergenen Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.