Zoete aardappelschotel met gehakt en cheddar

Zoete aardappelschotel met gehakt en cheddar

We hebben een heerlijke koolhydraatarme versie van chili con carne gevonden! Zonder bonen deze keer, maar wel onder een zalig dakje van zoete aardappelpuree. Verrassend lekker en hartverwarmend!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten. Snij de rode paprika in blokjes en de ui fijn.
  • Voeg de rode paprika, ui, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe aan het gehakt. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenpuree en per persoon 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Schep over in een ovenschaal.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, peper en zout toe. Meng goed. Schep de zoete aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Strooi de cheddarkaas over de zoete aardappelpuree. Zet de ovenschotel 5 minuten onder de grill van de oven.
  • Pluk de blaadjes koriander. Serveer de ovenschotel met de blaadjes koriander erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g zoete aardappelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 kl komijn
  • 1 blikje tomaten­puree
  • 40 g cheddar­kaas
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 785 kcal
  • Koolhydraten 64.24 g
  • Suikers 19.39 g
  • Vetten 40.42 g
  • Verzadigde vetten 17.79 g
  • Eiwitten 37.45 g
  • Vezels 11.06 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.