Zoete aardappelpuree met grillkaas en balsamico-uitjes

Zoete aardappelpuree met grillkaas en balsamico-uitjes

Dit is het type gerecht dat je kan bestellen in een hip eethuisje, maar dus eigenlijk ook gemakkelijk thuis kan klaarmaken! Een heerlijke zoete aardappelpuree met krokant gebakken grillkaas, gekaramelliseerde balsamico-uitjes voor een zuur contrast en kruidige rucola. Heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
grillkaas
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur, schep regelmatig om.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes grillkaas goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  • Voeg de honing en balsamico toe aan de pan met de uien. Verhoog het vuur kort, tot de uien beginnen te karamelliseren en haal dan van het vuur. Kruid met peper en zout.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  • Meng de dressing met de rucola. Serveer de zoete aardappelpuree met de grillkaas, de rucola en de balsamico-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1½ ui
  • 600 g zoete aardappelen
  • 25 g rucola
  • 200 g grillkaas
  • 1 stick honing

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 816 kcal
  • Koolhydraten 63.87 g
  • Suikers 20.57 g
  • Vetten 47.94 g
  • Verzadigde vetten 19.38 g
  • Eiwitten 26.56 g
  • Vezels 8.82 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.