Zoete aardappelpuree met geroosterde pastinaak en spekjes

Zoete aardappelpuree met geroosterde pastinaak en spekjes

Wil je eens verrassend uit de hoek komen? Maak dan deze originele zachte zoete aardappelpuree met blokjes geroosterde pastinaak, walnoten en krokant gebakken spekjes. Hier maak je jong en oud blij mee!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
walnoot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pastinaak. Bedruppel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de zoete aardappel toe. Laat ongeveer 18 minuten koken tot ze gaar zijn.
  • Verwarm een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Hak de walnoten grof.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met een pureestamper. Kruid goed met peper en zout en meng er de bladpeterselie en extra vierge olijfolie door. Schep er dan ook de blokjes geroosterde pastinaak door.
  • Verdeel over de borden, schep er de spekblokjes en walnoten bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 3 zoete aardappelen
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g walnoten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 795 kcal
  • Koolhydraten 40.3 g
  • Suikers 4.05 g
  • Vetten 52.12 g
  • Verzadigde vetten 29.93 g
  • Eiwitten 18.11 g
  • Vezels 10.34 g

Allergenen Noten, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.