Zoete aardappellasagne met gehakt, spinazie en bloemkoolsaus

Zoete aardappellasagne met gehakt, spinazie en bloemkoolsaus

Deze zoete aardappellasagne doet weinig aan het Italiaanse origineel denken, maar toch is het overheerlijk! Lekkere laagjes zoete aardappel, kruidig gehakt, spinazie en een zalige bloemkoolsaus, die mooi gratineert in de oven. Eén van onze meest originele koolhydraatarme creaties.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Giet af, maar hou het kookvocht bij.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in plakjes van 0,5 cm dik. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de zoete aardappelplakjes toe. Kook ze 5 minuten. Giet af en laat dan goed uitlekken op een keukendoek, of dep droog met keukenpapier.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan het gehakt toe. Schep om en laat het gehakt bakken.
  • Hak ondertussen de spinazie grof. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg de spinazie toe en roer om tot de spinazie geslonken is. Kruid royaal met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Voeg wat van het kookvocht van de bloemkool toe en mix tot een gladde saus. Meng er de helft van de gratinkaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Dit is de bloemkoolsaus.
  • Neem een ovenschaal en bestrijk met de rest van de olijfolie. Leg de helft van de zoete aardappelplakjes op de bodem. Schep hierop de helft van het gehakt-spinaziemengsel. Verdeel er de helft van de bloemkoolsaus over.
  • Herhaal met de rest van de ingrediënten. Overstrooi met de rest van de gratinkaas en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan nog 3 minuten onder de grill van de oven.
  • Verdeel de zoete aardappellasagne over de borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ bloemkool
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 200 g spinazie
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 80 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 670 kcal
  • Koolhydraten 25.99 g
  • Suikers 10.82 g
  • Vetten 43.48 g
  • Verzadigde vetten 16.22 g
  • Eiwitten 41.74 g
  • Vezels 8.57 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.