Zoete aardappel nachos

Nachos zijn een geweldige uitvinding uit de Texmex keuken. 'Loaded' tortillachips met tal van lekkere toppings onder een gegrild kaaslaagje uit de oven. We maken er een gezondere versie van en vervangen de chips door zoete aardappelplakjes, wat het meteen ook een originele én koolhydraatarme maaltijd maakt. Maak er een eetfestijn van!
Ingrediënten

zoete aardappel

Mexicaanse kruidenmix

jalapeñopeper

kerstomaat

zwarte olijf

maïs

cheddarkaas

koriander

komijn

zure room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Ze mogen lichtjes overlappen. Bedruppel met de plantaardige olie, strooi er de Mexicaanse kruidenmix over en kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij de jalapeños in ringen. Halveer de kerstomaten. Snij de olijven in plakjes. Laat de maïs uitlekken.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel er de kerstomaten, jalapeños, maïs en zwarte olijven over. Strooi er de cheddarkaas over. Zet nog 6 minuten in de oven en tenslotte ook nog 2 minuten onder de grill van de oven.
- Snij de helft van de koriander heel fijn, pluk de blaadjes van de rest. Meng de fijngesneden koriander en komijn door de zure room. Voeg eventueel nog enkele druppels water toe voor een vloeiende saus.
- Serveer de ovenplaat met de nachos op het midden van de tafel of verdeel over borden. Druppel er het zure roomsausje over en werk af met blaadjes koriander.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g zoete aardappelen
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- 2 jalapeñopepers
- 125 g kerstomaten
- 30 g zwarte olijven
- 1 blikje maïs
- 40 g cheddarkaas
- 10 g koriander
- 1 kl komijn
- 1 potje zure room
Uit jouw keuken
- 2 el plantaardige olie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 672 kcal
- Koolhydraten 50.51 g
- Suikers 13.89 g
- Vetten 44.69 g
- Verzadigde vetten 20.04 g
- Eiwitten 13.08 g
- Vezels 7.18 g
Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.