Zoete aardappel nachos met pulled chicken

Zoete aardappel nachos met pulled chicken

Vanavond nachofeestje! Zo lekker en origineel! En het goede nieuws? Het is ook nog eens lekker licht! We maken een versie met zoete aardappelplakjes, sappige pulled chicken en cheddarkaas. Afgewerkt met jalapeños, frisse kerstomaatjes en koriander.

Ingrediënten

Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Ze mogen lichtjes overlappen. Bedruppel met de plantaardige olie, strooi er de helft van de Mexicaanse kruidenmix over en kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat afkoelen.
  • Snij de jalapeños in ringen.
  • Meng de ketchup met de mosterd, de rest van de Mexicaanse kruidenmix, wittewijnazijn en een snuf peper en zout in een kom.
  • Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de saus en schep goed om.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel er de pulled chicken en jalapeños over. Strooi er de cheddarkaas over. Zet nog 3 minuten in de oven en tenslotte ook nog 2 minuten onder de grill van de oven.
  • Pluk de blaadjes koriander. Halveer de kerstomaten. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel er de kerstomaten en koriander over. Serveer de nachos in het midden van de tafel of schep over op borden.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 2 jalapeñopepers
  • 40 g cheddar­kaas
  • 10 g koriander
  • 2 zoete aardappelen
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el ketchup
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 465 kcal
  • Koolhydraten 19.74 g
  • Suikers 6.02 g
  • Vetten 23.68 g
  • Verzadigde vetten 7.36 g
  • Eiwitten 41.96 g
  • Vezels 3.88 g

Allergenen Selderij, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.