Zoete aardappel met linzen en feta

Zoete aardappel met linzen en feta

'Hoe kleurrijker, hoe gezonder' wordt wel eens gezegd. We geloven het graag als we dit bordje bomvol lekkere groenten zien. Geroosterde wortelen, rode ui en zoete aardappel met daarbij voedzame linzen, frisse kruidige rucola en verkruimelde feta. Een vegetarisch feest op het bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen en zoete aardappelen in gelijke blokjes. Pel en snij de rode ui in partjes. Schik samen op een bakplaat en besprenkel met 2/3de van de olijfolie, de chilivlokken (voeg minder toe als je niet graag pikant eet) en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
  • Laat de linzen uitlekken. Als de geroosterde groenten bijna klaar zijn, verhit de rest van de olijfolie in een pan. Bak de linzen kort, zodat ze warm zijn en kruid met peper en zout. Meng de geroosterde groenten met de linzen en de rucola. Verkruimel er de feta over. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en druppel over de salade. Kruid bij met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 wortelen
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik groene linzen
  • 50 g rucola
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 906 kcal
  • Koolhydraten 93.25 g
  • Suikers 16.33 g
  • Vetten 43.53 g
  • Verzadigde vetten 12.02 g
  • Eiwitten 25.81 g
  • Vezels 21.49 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.