Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Welk kind is er nu niet verzot op fishsticks? Het is de ideale manier om ze vis te leren eten. En de lekkerste en gezondste fishsticks die maak je zelf! Heerlijk in combinatie met spinaziepuree en een frisse -uiteraard ook zelfgemaakte- tartaarsaus! Feestje aan tafel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
augurk
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de helft van de eieren (2 eieren voor 3 personen) gedurende 10 minuten.
  • Hak de augurken en kappertjes fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Pel het (de) gekookte ei(eren) en plet met een vork. Meng de mayonaise met de augurken, kappertjes, ei, peterselie en peper en zout.
  • Breek de rest van de eieren in een kommetje en klop los met een vork. Doe ook de bloem en de panko in aparte kommetjes. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Snij elke visfilet in 4 gelijke stukken. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de fishsticks goudgeel en knapperig gedurende 3 minuten aan elke kant.
  • Serveer de spinaziepuree met de gebakken fishsticks en de tartaarsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 bio-eieren
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 8 el panko
  • 2 witte visfilets
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • 4 el mayonaise
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1017 kcal
  • Koolhydraten 66.8 g
  • Suikers 3.25 g
  • Vetten 62.49 g
  • Verzadigde vetten 13.54 g
  • Eiwitten 44.34 g
  • Vezels 10.08 g

Allergenen Ei, Mosterd, Gluten, Soja, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.