Zelfgemaakte chicken nuggets met appelmoes en gebakken patatjes

Zelfgemaakte chicken nuggets met appelmoes en gebakken patatjes

Kinderen zijn helemaal verzot op chicken nuggets en goed nieuws! Wij hebben een gezondere versie gemaakt! Je paneert de kipfilets zelf en bakt ze ook in de pan. Daarbij komt verse appelmoes en gebakken patatjes. Een waar feestmaal voor kinderen, maar we zijn er zeker van dat volwassenen er ook van zullen smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 15 minuten in gezouten water.
  • Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de appelblokjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat stoven op een zacht vuur tot de appel zacht is. Druk fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier, snij in reepjes en kruid met peper en zout. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop los met een vork. Doe ook de bloem en de panko in aparte kommetjes. Haal de reepjes kipfilet eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de voorgekookte aardappelen toe en bak ze mooi krokant en goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan en hou even apart.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde antikleefpan en voeg de chicken nuggets toe. Bak ze rondom goudbruin. Voeg de gebakken aardappelen terug toe aan de pan en warm ze nog even op.
  • Maak de blaadjes van de little gem los. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Bedruppel de blaadjes little gem met deze vinaigrette.
  • Serveer de chicken nuggets met de appelmoes, gebakken patatjes en blaadjes little gem.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 appels
  • ½ citroen
  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 2 little gems

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • 1 el suiker
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 926 kcal
  • Koolhydraten 99.99 g
  • Suikers 44.6 g
  • Vetten 34.79 g
  • Verzadigde vetten 9.26 g
  • Eiwitten 47.06 g
  • Vezels 14.2 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.