Zalmburgers met geroosterde aardappelblokjes, groentelinten en citroenmayonaise

Zalmburgers met geroosterde aardappelblokjes, groentelinten en citroenmayonaise

Een zalmfilet is lekker, maar ooit al eens een zalmburger gegeten? Een revelatie! Lekker fris en heerlijk van textuur. Ook een ideale manier om kinderen wat meer vis te laten eten. Daarbij komen geroosterde aardappelblokjes, mooie kort gepekelde groentelinten en een frisse citroenmayonaise. Een topcombinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Schil de wortelen. Trek met een dunschiller lange linten van de wortelen en de komkommer. Doe ze in een kom, samen met de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie, de suiker en peper en zout. Meng goed door elkaar en laat even rusten.
  • Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de zalm in hele fijne blokjes en doe in een kom.
  • Doe de panko, de fijngesneden sjalot en de helft van de knoflook bij de zalm en meng goed door elkaar. Vorm er per persoon een burger van.
  • Maak het sausje: pers de citroen. Meng de mayonaise samen met de rest van de knoflook en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmburgers, 3-4 minuten per kant.
  • Serveer de zalmburgers met de geroosterde aardappelen, de groentelinten en de citroenmayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zalmfilets
  • 20 g panko
  • ½ citroen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 921 kcal
  • Koolhydraten 59.52 g
  • Suikers 14.21 g
  • Vetten 57.99 g
  • Verzadigde vetten 9.81 g
  • Eiwitten 36.89 g
  • Vezels 12.36 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Sulfiet, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.