Zalmburger met rucola en maïs

Zalmburger met rucola en maïs

Bye bye klassieke hamburger, dit is onze nieuwe favoriet: heerlijk zelfgemaakte zalmburgers, verse knapperige maïs, een overheerlijke citroen-knoflookmayonaise en een fris slaatje erbij. Hamburgers waren nog nooit zo origineel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
maïs
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
hamburger­broodje

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Pluk de blaadjes oregano en snij ze fijn. Laat het blikje maïs uitlekken. Snij de zalm in hele fijne blokjes en doe in een kom.
  • Doe de oregano, panko, de helft van de fijngesneden sjalot en de helft van de knoflook bij de zalm en meng goed door elkaar. Vorm er twee burgers van.
  • Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de maïskorrels en de andere helft van de fijngesneden sjalot toe. Kruid met peper en zout. Laat 2-4 minuten stoven, totdat de maïs begint te verkleuren. Schep uit de pan en zet even opzij.
  • Maak het sausje: Pers de citroen. Meng de mayonaise samen met de rest van de knoflook en de helft van het citroensap. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de zalmburgers, 3-4 minuten per kant.
  • Terwijl de zalmburgers bakken, maak je de salade: meng de gebakken maïs en sjalot met drievierde van de rucola in een kom. Voeg de rest van het citroensap toe en enkele druppels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Schep de burgers uit de pan. Snij de hamburgerbroodjes open en laat ze kort roosteren in de pan (zonder vetstof). Lepel de saus op de broodjes en leg daarop de zalmburger en de rest van de rucola. Sluit de burgers af en serveer met de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g oregano
  • 1 blikje maïs
  • 2 zalmfilets
  • 20 g panko
  • 2 el mayonaise
  • 1 citroen
  • 50 g rucola
  • 2 hamburger­broodjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 865 kcal
  • Koolhydraten 50.73 g
  • Suikers 12.65 g
  • Vetten 55.04 g
  • Verzadigde vetten 14.02 g
  • Eiwitten 40.66 g
  • Vezels 4.19 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Ei, Mosterd, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.