Zalm teriyaki met Chinese kool en paprika

Zalm teriyaki met Chinese kool en paprika

Een snel, smaakvol en Aziatisch getint gerecht! Heerlijke zalm teriyaki met gewokte Chinese kool en paprika erbij. Koolhydraatarm maar toch met heel veel smaak. Dit toppertje zet je in 20 minuten op tafel.

Ingrediënten

Ingredientfoto
Chinese kool
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Snij de Chinese kool in fijne reepjes. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden.
  • Schil en rasp de gember. Doe in een kommetje en voeg de rijstazijn, honing en sojasaus toe. Meng goed. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze rondom met de teriyaki marinade. Kruid met peper. Hou de rest van de marinade opzij.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan of wok en voeg het wit van de lente-ui, de Chinese kool en de paprika toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Laat stoven tot het water verdampt is. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en bak de zalm 4 minuten aan elke kant, bak niet op te hoog vuur.
  • Serveer de gewokte groenten met de rest van de teriyakimarinade en de zalm. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes. Werk het gerecht af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ¾ Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 el rijstazijn
  • 1 stick honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 zalmfilets
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 607 kcal
  • Koolhydraten 18.38 g
  • Suikers 11.03 g
  • Vetten 41.81 g
  • Verzadigde vetten 7.63 g
  • Eiwitten 36.07 g
  • Vezels 10.39 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.