Zalm tandoori met komkommersalade

Zalm tandoori met komkommersalade

Verrassend en zo smaakvol: zalm tandoori! Je bestrijkt de zalm met een tandoorimarinade en laat die garen in de oven. Ondertussen maak je een frisse komkommersalade voor erbij. Lekker licht genieten met een Indisch smaakje.

Ingrediënten

Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak een tandoori kruidenpasta: meng de tandoori kruidenmix, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout. Meng goed. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze rondom met de marinade. Kruid met peper en zout, leg in een met plantaardige olie ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en laat 13-15 minuten garen.
  • Snij de komkommer in hele fijne plakjes. Snij de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes. Leg een handdoek (of stevig keukenpapier) in een zeef en doe hierin de komkommer en ui en overstrooi dan royaal met zout. Zet even opzij.
  • Was de veldsla en laat uitlekken. Snij de lente-ui in ringetjes. Schil en rasp de gember. Halveer de kerstomaten.
  • Knijp de komkommer en rode ui uit, spoel goed met water en laat opnieuw uitlekken en dep droog. Meng in een kom de wittewijnazijn, de geraspte gember en de suiker en voeg de komkommer, de ui, de rest van de yoghurt en de lente-ui toe. Kruid met peper en meng.
  • Schik de veldsla op de borden, schep er de kerstomaten en komkommersalade bij. Leg er de tandoori zalm bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 zalmfilets
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 50 g veldsla
  • 1 lente-uitje
  • 20 g gember
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 kl plantaardige olie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 459 kcal
  • Koolhydraten 19.31 g
  • Suikers 13.42 g
  • Vetten 25.49 g
  • Verzadigde vetten 5.12 g
  • Eiwitten 33.98 g
  • Vezels 3.87 g

Allergenen Lactose, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.