Zalm tandoori met Indische bloemkoolrijst
Verrassend en zo smaakvol: zalm tandoori! Je bestrijkt de zalm met een tandoorimarinade en laat die garen in de oven. Ondertussen maak je verrassende en lichte Indische bloemkoolrijst en gestoofde spinazie. Een onovertroffen combo, probeer het vooral zelf!
Ingrediënten
tandoori kruidenmix
tomatenpuree
magere yoghurt
zalmfilet
lente-uitje
gember
bloemkoolrijst
currypoeder
spinazie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak een tandoori kruidenpasta: meng de tandoori kruidenmix, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout en peper. Meng goed. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze rondom met de marinade. Leg ze in een met plantaardige olie ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 13-15 minuten garen.
- Snij de lente-ui in ringetjes, hou het witte en groene deel gescheiden. Schil en rasp de gember.
- Verhit 1/3de van de plantaardige olie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst, het wit van de lente-ui, de gember, het currypoeder en per persoon 50 milliliter water toe. Bak al roerend voor 4 minuten. Kruid met peper en zout.
- Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
- Serveer de tandoori zalm met de bloemkoolrijst en de spinazie. Werk af met het groen van de lente-ui.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kl tandoori kruidenmix
- ½ blikje tomatenpuree
- ½ potje magere yoghurt
- 2 zalmfilets
- 2 lente-uitjes
- 20 g gember
- 300 g bloemkoolrijst
- 1 kl currypoeder
- 100 g spinazie
Uit jouw keuken
- 3 kl plantaardige olie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 483 kcal
- Koolhydraten 12.33 g
- Suikers 7.56 g
- Vetten 30.61 g
- Verzadigde vetten 5.85 g
- Eiwitten 34.89 g
- Vezels 2.18 g
Allergenen Lactose, Vis, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.