Zalm tandoori met Indische bloemkoolrijst

Zalm tandoori met Indische bloemkoolrijst

Verrassend en zo smaakvol: zalm tandoori! Je bestrijkt de zalm met een tandoorimarinade en laat die garen in de oven. En ondertussen maak je verrassende en lichte Indische bloemkoolrijst en gestoofde spinazie. Een onovertroffen combo, probeer het vooral zelf!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak een tandoori kruidenpasta: meng de tandoori kruidenmix, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout en peper. Meng goed. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze rondom met de marinade. Leg ze in een met plantaardige olie ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 13-15 minuten garen.
  • Snij de lente-ui in ringetjes, hou het witte en groene deel gescheiden. Schil en rasp de gember.
  • Verhit 1/3de van de plantaardige olie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst, het wit van de lente-ui, de gember, het currypoeder en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de tandoori zalm met de bloemkoolrijst en de spinazie. Werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • ½ blikje tomaten­puree
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 zalmfilets
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 kl curry­poeder
  • 100 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 3 kl plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 470 kcal
  • Koolhydraten 10.83 g
  • Suikers 6.31 g
  • Vetten 30.51 g
  • Verzadigde vetten 5.85 g
  • Eiwitten 33.89 g
  • Vezels 2.18 g

Allergenen Lactose, Vis, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.