Zalm ras el hanout met couscous en feta

Ras el hanout is niet enkel lekker bij vlees, maar past ook heel goed bij een lekker stukje vis. Zoals deze zalmfilets bijvoorbeeld, in combinatie met een couscous bomvol lekkere groenten, kruiden en zoute fetakaas erover gekruimeld. Marokkaanse keuken op zijn best!
Ingrediënten

ras el hanout

zalmfilet

rode ui

tomaat

courgette

munt

groentebouillonblokje

couscous

feta
Bereidingswijze
- Meng de ras el hanout met de helft van de olijfolie. Bestrijk de zalmfilets rondom met dit mengsel. Zet de zalm even terug in de koeling.
- Hak de ui fijn. Snij de tomaten en de courgette in kleine kubusjes. Pluk de muntblaadjes en hak ze fijn.
- Zet een antikleefpan op het vuur en stoof de rode ui en courgette zachtjes aan in de rest van de olijfolie. Haal na 5 minuten uit de pan, hou even opzij.
- Kook ondertussen 125 milliliter water per persoon en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
- Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak gaar in de antikleefpan, velkant eerst.
- Meng de gebakken ui en courgette door de couscous en ook de tomatenblokjes en munt. Kruid met peper en zout.
- Serveer de couscous met daarop de zalm en verkruimel de feta erover.
Ingrediënten voor 2 personen
- kl ras el hanout
- zalmfilet
- rode ui
- tomaat
- courgette
- g munt
- groentebouillonblokje
- g couscous
- g feta
Uit jouw keuken
- el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 864 kcal
- Koolhydraten 69.94 g
- Suikers 17.82 g
- Vetten 43.54 g
- Verzadigde vetten 10.62 g
- Eiwitten 45.38 g
- Vezels 7.61 g
Allergenen Vis, Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.