Zalm met sauce vierge en rucolapuree

Zalm met sauce vierge en rucolapuree

Vandaag een lesje oerfranse kookkunst, met de heerlijke sauce vierge. Dat is een olie die geïnfuseerd wordt met knoflook, citroen en tomaatjes. Het resultaat is een overheerlijke afwerking voor een stukje vis of zeevruchten. We combineren met gebakken zalm en een kruidige rucolapuree, délicieux!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Hak de rucola grof. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, die heb je niet nodig. Snij in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap.
  • Dep de zalmfilets droog en kruid ze royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, sjalot, knoflook en tomatenblokjes toe aan de pan waarin je de zalmfilets gebakken hebt. Laat op een zacht vuur stoven tot de tomaten zacht beginnen te worden. Haal van het vuur en blus met het citroensap en voeg de citroenzeste, peper en zout toe en meng.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er rucola door. Meng goed.
  • Serveer de rucolapuree met de gebakken zalmfilets en schep er de saus over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 50 g rucola
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 842 kcal
  • Koolhydraten 52.86 g
  • Suikers 3.77 g
  • Vetten 52.9 g
  • Verzadigde vetten 12.95 g
  • Eiwitten 36.42 g
  • Vezels 9.19 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.