Zalm met kappertjesvinaigrette, paprika en venkel

Zalm met kappertjesvinaigrette, paprika en venkel

Een lekkere, gezonde en snelle maaltijd? Wij regelen het voor jou! Ditmaal met een heerlijk stukje gebakken zalm met gebakken paprika en venkel, een frisse kappertjesvinaigrette en voedzame rijst erbij. Perfect voor wie op zoek is naar een gezonde hap na een drukke dag. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de rode paprika in reepjes. Snij de venkel in dunne plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de paprika en venkel gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout. Schuif dan de groenten wat opzij en leg de zalmfilets mee in de pan, kruid opnieuw met peper en zout. Laat 8-10 minuten bakken, keer de zalm halfweg om.
  • Hak ondertussen de bladpeterselie fijn en de kappertjes grof. Meng in een kommetje samen met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de zalm, groenten en de dressing erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode paprika
  • ½ venkel
  • 2 zalmfilets
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 782 kcal
  • Koolhydraten 67.64 g
  • Suikers 3.67 g
  • Vetten 39.21 g
  • Verzadigde vetten 7.31 g
  • Eiwitten 38.13 g
  • Vezels 4.68 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.