Zalm met een korstje en groene asperges

Zalm met een korstje en groene asperges

Asperges zijn een echte delicatesse en een favoriet ingrediënt van vele topchefs. Probeer daarom dit gerecht eens met aardappelen en kappertjesmayonaise, zalm met een heerlijk krokant korstje en super verse groene asperges. Een gastronomisch toppertje in je weekmenu!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groene asperge
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de houterige uiteinden van de groene asperges. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar in gezouten water, giet af.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Snij de bieslook fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de panko met de zeste van de citroen, de helft van de bieslook, peper en zout.
  • Meng de mayonaise met het sap van de helft van de citroen en de andere helft van de bieslook en de kappertjes.
  • Kruid de zalmfilets met zout. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets voor 2 minuten op de velkant. Doe een vel bakpapier op een bakplaat en schep hierop de zalm, velkant naar onder. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met mosterd en strooi er dan de pankomengeling over. Zet 10 minuten in de oven, totdat het broodkruim mooi goudbruin gekleurd is.
  • Meng de aardappelen met de kappertjesmayonaise.
  • Doe de asperges in de pan waarin je de zalm gebakken hebt en voeg een bodempje water toe. Zet een deksel op de pan en laat in 5 minuten beetgaar koken. Giet het water weg, voeg de boter en een snufje zout toe. Laat de boter mooi smelten, zodat de asperges omhuld zijn met boter.
  • Serveer de zalm met de asperges en de aardappelsalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g groene asperges
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 1 el kappertjes
  • 20 g panko
  • 3 el mayonaise
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 888 kcal
  • Koolhydraten 48.72 g
  • Suikers 3.88 g
  • Vetten 58.43 g
  • Verzadigde vetten 13.9 g
  • Eiwitten 39.6 g
  • Vezels 8.63 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Mosterd, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.