Zalm met dillesaus en rucola patatjes

Zalm met dillesaus en rucola patatjes

Voor dit gerecht haalden we onze inspiratie in Scandinavië, waar ze echt nog kunnen genieten van heerlijke verse vis en eenvoudige, frisse smaken. We bakken een stukje zalm op de velkant eerst, zodat die mooi knapperig wordt en serveren daarbij schattige krieltjes met rucola en een fris dillesausje. Välsmakande (smakelijk in het Zweeds)!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Was en halveer de krieltjes. Kook de krieltjes beetgaar gedurende 12-15 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Hak de dille fijn.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets, met de velkant eerst, 4 minuten aan elke kant. Haal de zalmfilets uit de pan en bedek met aluminiumfolie.
  • Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de kappertjes en de gekookte krieltjes toe. Schep goed om en pers er de citroen over. Kruid met peper en zout en voeg de dille toe. Haal meteen uit de pan.
  • Serveer de rucola met de krieltjes en de zalm. Schep er de rest van de botersaus over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 10 g dille
  • 2 zalmfilets
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 695 kcal
  • Koolhydraten 38.19 g
  • Suikers 1.49 g
  • Vetten 44.84 g
  • Verzadigde vetten 15.45 g
  • Eiwitten 33.11 g
  • Vezels 6.64 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.