Zalm, krieltjes en broccoli op één bakplaat met mosterddressing

Zalm, krieltjes en broccoli op één bakplaat met mosterddressing

Een zalig éénpansgerecht, maar dan op een bakplaat! We maken geroosterde zalm met broccoli en krielaardappelen. Zo gemakkelijk! Daarbij komt een originele mosterddressing met dille. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
dille

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de krielaardappelen in plakjes van 0,5 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes krielaardappel. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Haal de bakplaat uit de oven en leg er de broccoliroosjes bij. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie en zet 3 minuten in de oven.
  • Snij de zalmfilets in de lengte in twee en kruid ze met peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven en leg de zalmfilets erbij. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet alles nog 7 minuten in de oven.
  • Meng de yoghurt met de mosterd, suiker en wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Hak de dille fijn.
  • Haal de bakplaat uit de oven en bedruppel met de mosterddressing en strooi er de fijngehakte dille over. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 zalmfilets
  • 1 potje magere yoghurt
  • 10 g dille

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 793 kcal
  • Koolhydraten 46.97 g
  • Suikers 9.23 g
  • Vetten 45.75 g
  • Verzadigde vetten 8.07 g
  • Eiwitten 43.29 g
  • Vezels 13.95 g

Allergenen Vis, Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.