Zalm in papillot met peterseliepuree

Zalm in papillot met peterseliepuree

Hou je van Zuiderse smaken? Dan is dit heerlijke gerecht helemaal iets voor jou. Een papillot met zalmfilet, prei, wortelen en citroen. De zalm wordt gaar gestoomd in dit heerlijke pakketje. Vergeet zeker ook niet het sausje helemaal op te lepelen, zalig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Schil de wortelen en snij in fijne balkjes. Was en snij de prei in dunne ringen. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen.
  • Neem per persoon een stuk aluminiumfolie en verdeel hierover de wortelen en prei. Dep de vis droog met keukenpapier en leg deze op de groenten. Kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie zo, dat je er nog vocht kan bijdoen. Verdeel de witte wijn en het citroensap over de papillotten, en voeg per persoon 1 eetlepel olijfolie toe.
  • Maak de pakketjes stevig dicht zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen. Leg de papillotten in een ovenschaal en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de boter, de melk, de fijngehakte peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Serveer de papillotten samen met de peterseliepuree.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • ½ citroen
  • 2 zalmfilets
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 869 kcal
  • Koolhydraten 59.11 g
  • Suikers 11.85 g
  • Vetten 46.17 g
  • Verzadigde vetten 12.16 g
  • Eiwitten 38.73 g
  • Vezels 14.97 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.