Zalm bearnaise met geroosterde prei en aardappelen

Zin in een verwen-gerechtje vandaag? We maken een lekker stukje zalm met mooie balkjes geroosterde prei bij, een gekookt patatje en afgewerkt met bearnaisesaus. Wat een feestmaal!
Ingrediënten

prei

vastkokende aardappel

zalmfilet

bearnaisesaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder het buitenste blad van de prei en was de prei grondig. Snij elke stengel in 3 gelijke stukken en snij de balkjes dan overlangs in twee. Bestrijk een ovenschaal met de olijfolie. Schik de gehalveerde balkjes in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de balkjes prei halverwege om.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 18-20 minuten koken. Giet af.
- Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant.
- Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
- Serveer de geroosterde prei met de zalmfilets, de gekookte aardappelen en werk af met de bearnaisesaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 preien
- 400 g vastkokende aardappelen
- 2 zalmfilets
- 8 el bearnaisesaus
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1167 kcal
- Koolhydraten 52.72 g
- Suikers 10.56 g
- Vetten 86.15 g
- Verzadigde vetten 14.65 g
- Eiwitten 39.28 g
- Vezels 13.95 g
Allergenen Vis, Ei, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.