Zalm bearnaise met broccolipuree

Zalm bearnaise met broccolipuree

Steak bearnaise eten we allemaal wel eens, maar wist je dat bearnaisesaus ook overheerlijk smaakt bij een lekker stukje zalm? En broccoli en zalm zijn ook nog eens beste vriendjes! Een echte smaakharmonie, deze zalm bearnaise met broccolipuree en bovendien ook nog eens heel gemakkelijk om te maken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
bearnaisesaus

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoli toe.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant.
  • Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  • Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  • Serveer de broccolipuree met de zalm en bearnaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 zalmfilets
  • 8 el bearnaisesaus

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1187 kcal
  • Koolhydraten 53.65 g
  • Suikers 4.96 g
  • Vetten 85.92 g
  • Verzadigde vetten 18.62 g
  • Eiwitten 43.07 g
  • Vezels 15.25 g

Allergenen Vis, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.