Zachte curry met kip en appel

Zachte curry met kip en appel

Heb je de zalige combinatie van kip, curry en appel al geprobeerd? Wel, dit is je kans! We maken een heerlijke kip met zachte curryschotel met frisse blokjes appel en rode paprika in. De kokosmelk zorgt voor een heerlijk sausje. Een verrassing voor groot en klein!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Pers de knoflook. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  • Snij de kip in blokjes, kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten en voeg dan de paprikareepjes, appelblokjes en het currypoeder toe. Roerbak voor 5 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg nu de kippenblokjes toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Serveer de rijst met de curry met kip en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 250 ml kokosmelk

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 981 kcal
  • Koolhydraten 98.21 g
  • Suikers 19.15 g
  • Vetten 44.34 g
  • Verzadigde vetten 26 g
  • Eiwitten 44.22 g
  • Vezels 7.24 g

Allergenen Selderij, Mosterd, Pinda, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.