Za'atar linzenburgers met zoete aardappelfrietjes

Za'atar linzenburgers met zoete aardappelfrietjes

Zeg droge ongezonde veggieburgers uit de supermarkt vaarwel. De lekkerste vegetarische burgers, die maak je zelf! Ontdek onze versie met groene linzen en op smaak gebracht met za'atar kruiden. In combinatie met een heerlijk yoghurtsausje, gekaramelliseerde rode ui en frietjes van zoete aardappel, is dit de ultieme veggieburger!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
za'atar
Ingredientfoto
Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
  • Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Zet de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes op een aparte bakplaat mee in de oven.
  • Snij de rode ui in ringen en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Giet de linzen af en laat uitlekken.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de uiringen toe en kruid met peper en zout. Laat 10-15 minuten stoven op een zacht vuur tot de ui mooi gekarameliseerd is.
  • Doe de linzen in een kom met de helft van de munt en de helft van de knoflook, de geraspte harde kaas en per persoon 2 eetlepels paneermeel. Kruid met de za'atar, peper en zout. Als het mengsel te nat is, voeg de rest van het paneermeel toe. Vorm per persoon een burger van het mengsel.
  • Meng de yoghurt met de overige munt en knoflook in een kom en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de burgers aan elke kant 5 minuten tot ze een mooi knapperig korstje hebben.
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en beleg met de yoghurt, de gekarameliseerde ui en de burgers. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 1 blik groene linzen
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 5 el paneermeel
  • 1 el za'atar
  • 1 potje Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1102 kcal
  • Koolhydraten 152.92 g
  • Suikers 25.71 g
  • Vetten 33.8 g
  • Verzadigde vetten 7.35 g
  • Eiwitten 36.43 g
  • Vezels 20.01 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.