Za'atar lamskoteletten met courgette-muntcouscous en feta

Za'atar lamskoteletten met courgette-muntcouscous en feta

Deze originele lamskoteletten met za'atar marinade en daarbij een originele courgette-muntcouscous met feta moet je proeven! De smaken zijn perfect in balans, met het lekker stevig afsmakend stukje lamsvlees met daarbij een frisse couscous met fijne stukjes courgette en munt, waarvan bekend is dat het zo goed bij lamsvlees past. De zoute feta maakt het gerecht af!

Ingrediënten

Ingredientfoto
za'atar
Ingredientfoto
lams­kotelet
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Meng de olijfolie met de za'atar en bestrijk hiermee de lamskoteletten. Laat nog even rusten.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Snij de courgette in fijne blokjes. Meng de citroenzeste, munt en courgette door de couscous en breng op smaak met peper, zout, de extra vierge olijfolie en citroensap naar eigen smaak. Verkruimel de feta.
  • Verhit de boter in een antikleefpan en bak de lamskoteletten 5 minuten aan elke kant. Serveer de lamskoteletten met de couscous en de verkruimelde feta erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • el za'atar
  • lams­kotelet
  • groente­bouillonblokje
  • g couscous
  • citroen
  • g munt
  • courgette
  • g feta

Uit jouw keuken

  • el olijfolie
  • el olijfolie extra vierge
  • el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 915 kcal
  • Koolhydraten 66.75 g
  • Suikers 13.65 g
  • Vetten 49.66 g
  • Verzadigde vetten 21.53 g
  • Eiwitten 48.77 g
  • Vezels 5.16 g

Allergenen Sesam, Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.