Yakisoba (bami) met scampi

Yakisoba (bami) met scampi

Yakisoba zijn Japanse gebakken noedels. Een quick fix voor wie zin heeft in een smaakvol wokgerecht. Traditioneel wordt het met varkensvlees gemaakt, maar wij gaan vandaag voor scampi's. Ook een heerlijke combinatie! Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
oestersaus
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
wokmix

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij de lente-ui fijn. Pers de knoflook. Dep de scampi's droog en kruid ze met peper en zout. Meng de oestersaus met de sojasaus en de ketchup in een kommetje.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok en roerbak de scampi's samen met de knoflook 2-3 minuten, tot de scampi's roze kleuren. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de wokmix groenten toe. Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Roerbak 4 minuten op hoog vuur, tot het water verdampt is. Voeg dan de gekookte noedels en de saus toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg de scampi's terug toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Schep de noedels in kommetjes, werk af met lente-ui en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g eiernoedels
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 scampi's
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 400 g wokmix

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 700 kcal
  • Koolhydraten 71.98 g
  • Suikers 13.94 g
  • Vetten 22.47 g
  • Verzadigde vetten 4.16 g
  • Eiwitten 47.18 g
  • Vezels 7.24 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Schaaldieren, Weekdieren, Vis, Selderij, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.