Wraps met ras el hanout champignons, feta en peterselie

Wraps met ras el hanout champignons, feta en peterselie

Champignons en de heerlijke Marokkaanse kruidenmengeling ras el hanout samen? Yes! Het is een za-li-ge combinatie, beloofd! Daarbij komen nog crunchy pijnboompitten, zoute brokjes feta en een toets van citroen, allemaal samen in een heerlijke wrap. Je moet het proeven om het te geloven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Pers de knoflook. Smelt de boter in een steelpannetje, haal van het vuur en voeg de knoflook, ras el hanout, citroenzeste, peper en zout toe. Zet even opzij.
  • Borstel de champignons schoon, snij het onderste stukje van de steel weg en halveer ze. Snij de sjalotten in partjes. Doe de groenten in een ovenschaal en schenk er de kruidenboter over. Schep goed om. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de feta in blokjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  • Haal de ovenschaal uit de oven schep om, besprenkel met het citroensap en voeg de blokjes feta en pijnboompitten toe. Zet nog 10 minuten in de oven.
  • Verwarm de tortilla's één voor één in een antikleefpan zonder vetstof. Je kan ze ook opwarmen (zonder verpakking!) in de microgolfoven. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de champignons met feta over de tortilla's. Schep er wat van de saus in de ovenschaal over, bestrooi met peterselie en rol ze op. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 100 g feta
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g pijnboompitten
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 738 kcal
  • Koolhydraten 52.04 g
  • Suikers 3.89 g
  • Vetten 46.99 g
  • Verzadigde vetten 26.41 g
  • Eiwitten 22.91 g
  • Vezels 5.19 g

Allergenen Lactose, Noten, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.