Wraps met kipgyros

Een originele maaltijd uit het vuistje: homemade kipgyros in een tortilla wrap, met een fris looksausje voor erbij. Gemakkelijk en snel klaar, en je maakt er het hele gezin blij mee!
Ingrediënten

rode paprika

ui

knoflook

kipfilet

paprikapoeder

tomatenpuree

kipkruiden

bladpeterselie

little gem

magere yoghurt

tortilla
Bereidingswijze
- Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de helft van de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een kom.
- Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
- Hak ondertussen de peterselie fijn. Snij de little gem in reepjes. Pers de rest van de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje, samen met de mayonaise, knoflook en peterselie. Kruid met peper en zout. Meng tot een sausje.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Roerbak nog 5 minuten, tot het vocht verdampt is.
- Haal de tortilla's uit de verpakking en warm op in de microgolfoven of in een pan zonder vestof.
- Verdeel de sla over de wraps. Schep er de gebakken kip met groenten bij. Druppel er wat saus over. Rol dicht en serveer met de rest van de saus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 kipfilets
- 1 kl paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 2 kl kipkruiden
- 10 g bladpeterselie
- 1 little gem
- ½ potje magere yoghurt
- 4 tortilla's
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 3 el mayonaise
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 834 kcal
- Koolhydraten 62.06 g
- Suikers 18.4 g
- Vetten 41.55 g
- Verzadigde vetten 8.54 g
- Eiwitten 46.74 g
- Vezels 6.57 g
Allergenen Gluten, Schaaldieren, Lactose, Soja, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.