Wraps met kefta, salade en tzatziki

Wraps met kefta, salade en tzatziki

Kefta zijn Midden-Oosterse gehaktballetjes, of bij uitbreiding 'lange worstjes'. Heerlijk kruidig gehakt, dat perfect zal passen bij de frisse salade en tzatziki. We rollen alles samen in wraps en we hebben een heerlijke hapklare maaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook.
  • Snij de helft van de rode ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden rode ui, het paprikapoeder, de komijn, de helft van de geperste knoflook en peper en zout. Meng door elkaar met vochtige handen en vorm er worstjes van op satéprikkers.
  • Snij de tomaten en de rest van de komkommer in blokjes. Snij de rest van de rode ui in fijne plakjes. Doe samen in een kom, kruid met peper en zout.
  • Hak de munt fijn. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de wittewijnazijn door. Voeg de munt en de rest van de knoflook toe en breng op smaak met peper.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kefta rondom gedurende 8-10 minuten.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en warm op in de microgolfoven of in een pan zonder vestof.
  • Bestrijk de tortilla's met de tzatziki en leg er de kefta's op (trek de stokjes eruit) en leg er wat groentjes bij. Rol de tortilla's losjes op en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl paprika­poeder
  • 1 kl komijn
  • 4 satéprikkers
  • 2 tomaten
  • 10 g munt
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 735 kcal
  • Koolhydraten 66.37 g
  • Suikers 17.99 g
  • Vetten 33.46 g
  • Verzadigde vetten 12.15 g
  • Eiwitten 36.99 g
  • Vezels 5.15 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.