Wraps met hummus en geroosterde groenten

We zijn de Midden-Oosterse keuken eeuwig dankbaar voor de uitvinding van hummus, die heerlijke hartige saus op basis van kikkererwten. Lekker voedzaam en ze past perfect bij geroosterde, licht zoete groenten. Combineer dat alles samen in een wrap, en je hebt een vegetarische topmaaltijd! Smakelijk!
Ingrediënten

courgette

aubergine

rode paprika

kikkererwten

citroen

tahin

komijn

tortilla

rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en aubergine in plakjes. Snij de rode paprika in brede repen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de groenten halverwege om.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Pers het sap van de citroen. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom (of keukenrobot), samen met de tahin, het citroensap, de extra vierge olijfolie, de komijn en peper en zout. Mix tot een romige massa met een staafmixer of in de keukenrobot. Voeg eventueel enkele koffielepels water toe tot je een mooie egale massa verkrijgt. Dit is de hummus.
- Haal de wraps uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of warm ze op in een antikleefpan zonder vetstof. Bewaar onder aluminiumfolie.
- Bestrijk de wraps met een royale laag hummus en schik hierop de rucola en de geroosterde groenten. Rol op en snij de wraps in twee. Serveer met de rest van de rucola en hummus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- ½ aubergine
- 1 rode paprika
- 1 blik kikkererwten
- ½ citroen
- 1 el tahin
- 1 kl komijn
- 4 tortilla's
- 25 g rucola
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 852 kcal
- Koolhydraten 85.6 g
- Suikers 16.07 g
- Vetten 38.56 g
- Verzadigde vetten 7.83 g
- Eiwitten 29.11 g
- Vezels 19.04 g
Allergenen Sesam, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.