Wraps met falafelkoekjes, knapperige salade en tahinsaus

Wraps met falafelkoekjes, knapperige salade en tahinsaus

Falafel maken moeilijk? Helemaal niet, als je ons snel en gemakkelijk recept volgt! Een heerlijke Midden-Oosterse vegetarische maaltijd met falafelkoekjes - krokant aan de buitenkant, lekker sappig vanbinnen -, een frisse salade en een heerlijke tahinsaus, allemaal samen in een wrap. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
ijsbergsla
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
tahin
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten uitlekken. Hak de bladpeterselie fijn. Doe de kikkererwten, fijngehakte bladpeterselie, komijn, de bloem en een snuifje peper en zout in een kom en plet fijn met een pureestamper. Je kan alles ook in een keukenrobot doen en blenden. Wanneer het deeg te droog is, voeg dan wat olijfolie toe. Vorm per persoon 4 bolletjes van de mengeling en duw plat met je handen. Rol de burgertjes door de sesamzaadjes. Laat even opstijven in de koelkast.
  • Schil en rasp de wortelen. Snij de komkommer in balkjes. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
  • Meng de yoghurt met de tahin en kruid met peper en zout. Roer er de overgebleven sesamzaadjes door.
  • Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de falafelburgers aan beide kanten tot ze goudgeel zijn.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en verwarm ze in een antikleefpan zonder vetstof of warm ze op in de microgolfoven.
  • Vul de wraps met telkens 2 falafelkoekjes en de verschillende groenten. Druppel de tahinsaus erover. Rol de wraps op en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 kl komijn
  • 2 el sesamzaad
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • ½ ijsbergsla
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 el tahin
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 843 kcal
  • Koolhydraten 84.98 g
  • Suikers 11.81 g
  • Vetten 35.88 g
  • Verzadigde vetten 7.6 g
  • Eiwitten 33.98 g
  • Vezels 19.96 g

Allergenen Sesam, Lactose, Mosterd, Soja, Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.