Wraps met falafel, tomaat-komkommersalade en tzatziki

Wraps met falafel, tomaat-komkommersalade en tzatziki

Falafel zijn balletjes van kikkererwten. Heerlijk vegetarisch en o zo lekker in Midden-Oosterse gerechten. We maken vandaag snelle wraps met tzatziki, een tomaat-komkommersalade en lekkere falafels. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
falafel
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken.
  • Snij de tomaten en de rest van de komkommer in blokjes. Snij de sjalot fijn. Doe samen in een kom, kruid met peper en zout.
  • Hak de munt fijn. Pers de knoflook. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de wittewijnazijn door. Voeg de munt, komijn en de knoflook toe en breng op smaak met peper.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 8 minuten in de oven.
  • Warm de tortilla's kort op in een antikleefpan of leg ze in de microgolfoven (zonder verpakking).
  • Bestrijk de tortilla's met de tzatziki en leg er de falafels, stukjes komkommer en tomatenblokjes bij. Rol de tortilla's losjes op en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 12 falafels
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 533 kcal
  • Koolhydraten 77.46 g
  • Suikers 15.53 g
  • Vetten 11.89 g
  • Verzadigde vetten 4.6 g
  • Eiwitten 19.47 g
  • Vezels 3.7 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.