Wraps kip tikka masala

Wraps kip tikka masala

We steken de Indische klassieker kip tikka masala in een nieuw jasje, letterlijk, want we maken heerlijke wraps met kruidige kip. Amper snijwerk en klaar in minder dan een half uur. Fast food maar dan in een lekker gezonde homemade versie.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de plakjes ui. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (dit kan je ook weglaten als je niet van pikant houdt) toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de kokosmelk toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen, roer er dan de garam masala door.
  • Snij ondertussen de tomaat in blokjes en de lente-uitjes in ringen. Warm de tortilla's op in een antikleefpan zonder vetstof en hou warm onder aluminiumfolie. Je kan ze ook opwarmen (zonder verpakking!) in de microgolfoven.
  • Roer de tomatenblokjes door de kip tikka. Verdeel over de tortilla's, strooi er de lente-uitjes over en rol de tortilla's op. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 1 tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 771 kcal
  • Koolhydraten 57.29 g
  • Suikers 10.85 g
  • Vetten 37.12 g
  • Verzadigde vetten 23.41 g
  • Eiwitten 45.98 g
  • Vezels 4.76 g

Allergenen Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.