Wrap croque Hawaï met een slaatje

Wrap croque Hawaï met een slaatje

Een snelle maar toch verrassende maaltijd? Deze originele wraps croque Hawaï zet je in een kwartiertje op tafel. Ham, gratinkaas, blokjes ananas en het geheime ingrediënt paprikapoeder, samen tussen een krokant gegrilde wrap. Eet er een fris slaatje bij, en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
hamblokje
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet en een grillpan klaar.
  • Giet het sap van de ananasblokjes. Was de veldsla en laat uitlekken.
  • Verwarm de grillpan. Leg de tortilla's voor je uit en verdeel er de gratinkaas over. Verdeel er blokjes ananas en ham over. Bestrooi met paprikapoeder. Vouw ze dubbel en grill ze 1 voor 1 aan beide kanten (1-2 minuten per kant). Zet nog 3-4 minuten in de oven.
  • Halveer de kerstomaatjes. Meng de mosterd met de wittewijnazijn, per persoon 1 kl water en meng er de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Halveer de gegrilde wraps. Schik de veldsla op borden en leg er de kerstomaten bij. Besprenkel met de dressing. Leg er de gegrilde wraps bij en serveer met ketchup en mayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ blik ananas
  • 100 g veldsla
  • 4 tortilla's
  • 80 g gratinkaas
  • 150 g hamblokjes
  • 1 kl paprika­poeder
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 782 kcal
  • Koolhydraten 59.75 g
  • Suikers 13.4 g
  • Vetten 43.63 g
  • Verzadigde vetten 15.76 g
  • Eiwitten 32.37 g
  • Vezels 1.75 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet, Ei, Mosterd, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.