Wrap chili con carne

Wrap chili con carne

Hoe je supersnelle én lekkere chili con carne klaarmaakt? We tonen je hoe! Dit stoofpotje zet je in slechts 15 minuten op tafel, geserveerd in lekkere wraps, die je zo uit het vuistje kan eten. Letterlijk om je vingers af te likken, smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes en een stoofpot klaar.
  • Verhit de olijfolie in de stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten en snij ondertussen de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  • Voeg de rode paprika, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven of in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  • Schep de chili con carne op de wraps. Overstrooi met cheddarkaas en werk af met blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 4 tortilla's
  • 10 g koriander
  • 30 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 931 kcal
  • Koolhydraten 91.04 g
  • Suikers 10.03 g
  • Vetten 37.48 g
  • Verzadigde vetten 14.74 g
  • Eiwitten 51.17 g
  • Vezels 7.62 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.