Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wie heeft er nu geen goeie jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Heerlijke nostalgie op je bord met een lekkere wortelstoemp, krokant gebakken spekjes en een lekker worstje. Serveer met een goede schep mosterd of pickles, zo je verkiest. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
chipolataworst

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de ui fijn. Rits de blaadjes van de tijm.
  • Verhit de helft van de boter in een kookpot en stoof de ui voor 3 minuten. Voeg dan de wortelen en de tijm toe. Roer om en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schenk hierbij water tot de wortelen net onder staan. Laat verdampen tot de wortelen gaar zijn, in ongeveer 10 minuten. Giet de aardappelen af. Meng de gestoofde wortelen door de aardappelen en pureer ze tot een stoemp. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak het spek krokant in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier en meng door de wortelstoemp.
  • Giet het vet van het spek uit de pan en laat er de rest van de boter in smelten. Bak de chipolata's rondom goudbruin. Serveer de chipolata's bij de wortelstoemp.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 chipolataworsten

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1189 kcal
  • Koolhydraten 57.77 g
  • Suikers 12.17 g
  • Vetten 80.53 g
  • Verzadigde vetten 28.09 g
  • Eiwitten 35.71 g
  • Vezels 14.3 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.