Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wie heeft er nu geen goeie jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Heerlijke nostalgie op je bord met een lekkere wortelstoemp, krokant gebakken spekjes en een lekker worstje. Serveer met een goede schep mosterd of pickles, zo je verkiest. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
chipolataworst

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Gief af.
  • Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de ui fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de helft van de boter in een kookpot en stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de wortelen en de tijm toe. Roer om en laat even mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk er dan water bij tot de wortelen net onder staan. Laat het water verdampen tot de wortelen gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak ondertussen de spekblokjes krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet het vet van het spek uit de pan en laat er de rest van de boter in smelten. Dep de chipolata's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de chipolata's 3-4 minuten per kant.
  • Meng de gestoofde wortelen en de melk door de aardappelen en stamp tot een stoemp. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng de spekblokjes door de wortelstoemp.
  • Serveer de chipolata's bij de wortelstoemp.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 300 g chipolataworsten

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 974 kcal
  • Koolhydraten 65.45 g
  • Suikers 15.28 g
  • Vetten 51.87 g
  • Verzadigde vetten 35.08 g
  • Eiwitten 36.89 g
  • Vezels 15.49 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.