Wortelburgers met feta en zoete aardappelfrietjes

Wortelburgers met feta en zoete aardappelfrietjes

Een verrassende en originele veggie burger die je zelf maakt: heerlijke Midden-Oosters getinte wortelburgers in een broodje met feta, een yoghurtsausje, gekaramelliseerde rode ui en zoete aardappelfrietjes voor erbij. Lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Schep halfweg om. Leg de laatste 5 minuten de gehalveerde hamburgerbroodjes op een rooster en laat mee opwarmen.
  • Schil en rasp de wortelen met een grove rasp.
  • Kluts het ei (de eieren) in een kom. Meng er de geraspte wortelen, 2/3de van het paneermeel, de gratinkaas, de ras el hanout en een flinke snuf peper en zout door. Voelt het deeg nog te nat aan? Voeg dan de rest van het paneermeel toe.
  • Vorm met vochtige handen gelijke burgers van het mengsel. Zet ze koud weg tot je ze gaat bakken.
  • Snij de rode ui in ringen en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak fijn.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de uiringen toe en kruid met peper en zout. Laat 10-15 minuten stoven op een zacht vuur tot de ui mooi gekarameliseerd is. Schep uit de pan.
  • Snij de feta in twee en snij dan horizontaal in twee. Doe dit voorzichtig, want de kaas breekt gemakkelijk.
  • Meng de yoghurt met de munt en knoflook in een kommetje en kruid met peper en zout. Zet even opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan waarin je de rode ui gebakken hebt en bak de wortelburgers 6 minuten op laag vuur. Draai ze om en leg er voorzichtig de plakken feta op. Bak opnieuw 6 minuten.
  • Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de yoghurt en beleg dan met de gekarameliseerde ui en de wortelburgers. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en de rest van de yoghurtsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 wortelen
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 876 kcal
  • Koolhydraten 76.13 g
  • Suikers 23.14 g
  • Vetten 47.73 g
  • Verzadigde vetten 16.68 g
  • Eiwitten 30.78 g
  • Vezels 8.12 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Lactose, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.