Wortelburgers met couscous en feta

Wortelburgers met couscous en feta

Veggie delight in een heerlijk Midden-Oosters bordje! We maken zelf kruidige wortelburgers met sesamzaad en ras el hanout. Daarbij komt een frisse couscous op smaak gebracht met tomaat, sjalot, munt en feta. Een heerlijke combinatie die ook niet-vegetariërs zal bekoren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de wortelen met een grove rasp.
  • Kluts het ei (de eieren) in een kom. Meng er de geraspte wortelen, 2/3de van het paneermeel, de gratinkaas, het sesamzaad, de ras el hanout en een flinke snuf peper en zout door. Voelt het deeg nog te nat aan? Voeg dan de rest van het paneermeel toe.
  • Vorm met vochtige handen gelijke burgers van het mengsel. Zet ze koud weg tot je ze gaat bakken.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de sjalot fijn. Snij de munt fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Verkruimel de feta.
  • Meng de couscous met de tomatenblokjes, de sjalot, de verkruimelde feta, de fijngesneden munt, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de wortelburgers op middelhoog vuur, 3 minuten aan elke kant.
  • Serveer de couscous met de wortelburgers. Werk af met enkele blaadjes munt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el sesamzaad
  • 2 kl ras el hanout
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 853 kcal
  • Koolhydraten 87.62 g
  • Suikers 14.27 g
  • Vetten 39.71 g
  • Verzadigde vetten 14.7 g
  • Eiwitten 31.82 g
  • Vezels 10.51 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Sesam, Selderij, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.