Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

Bij 15gram zijn we recht voor de raap: deze verrassende wortel-raapjesstoemp met blinde vinken erbij is overheerlijk! Echte Belgische comfortfood met een heerlijke groente die wat ondergewaardeerd is: raapjes! Zo lekker met die flinke schep graanmosterd erbij. Dit moet je vooral zelf proeven...

Ingrediënten

Ingredientfoto
raap
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
blinde vink
Ingredientfoto
graanmosterd

Bereidingswijze

  • Schil de rapen, aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke stukjes. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de groenten gaar in 20-25 minuten. Giet af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze enkele minuten droogstomen.
  • Snij de peterselie fijn. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de blinde vinken rondom goudbruin. Verlaag het vuur en zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken nog 15 minuten verdergaren.
  • Plet de wortelen, rapen en aardappelen met een pureestamper en doe er de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), de peterselie en zout bij. Meng tot een stoemp. Serveer de stoemp met de blinde vinken en een schep graanmosterd.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rapen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 blinde vinken
  • 2 el graanmosterd

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 kl cayenne­peper
  • nootmuskaat
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 688 kcal
  • Koolhydraten 68.06 g
  • Suikers 13.75 g
  • Vetten 29.93 g
  • Verzadigde vetten 15.27 g
  • Eiwitten 31.24 g
  • Vezels 17.31 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.