Worstjes met caponata en couscous

Worstjes met caponata en couscous

Een heerlijk kruidig gerecht, waarvoor we onze inspiratie haalden uit de Siciliaanse keuken, daar gebruiken ze trouwens ook couscous! Caponata is een tomatensaus met aubergine en andere groenten. Heerlijk bij het kruidige vlees, dat we nog wat extra smaak geven met venkelzaadjes. Een Italiaans gerecht met robuuste smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
venkelzaad
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de aubergine in blokjes van 1,5 cm. Schil de wortelen, snij ze overlangs in 4 en snij dan in fijne blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan de venkelzaadjes, de rode paprika en wortelen toe. Laat 8 minuten stoven op een matig vuur.
  • Dep de chipolata droog met keukenpapier en snij in stukjes van 3 centimeter. Verhit 1/3 van de olijfolie in een aparte antikleefpan. Bak de stukjes worst 5-6 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Schep de worstjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie en de blokjes aubergine toe aan deze pan. Roerbak 5 minuten.
  • Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 75 milliliter water toe aan de pan met de ui, paprika en wortel. Roer goed om en voeg dan de blokjes aubergine en worstjes toe. Roer er de balsamico en suiker door. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Serveer de couscous met de caponata met worstjes. Werk af met fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ aubergine
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl venkelzaad
  • 300 g chipolataworsten
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 859 kcal
  • Koolhydraten 78.12 g
  • Suikers 22.13 g
  • Vetten 41.05 g
  • Verzadigde vetten 10.12 g
  • Eiwitten 32.64 g
  • Vezels 13.23 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.