Worst met rodekoolsla en geroosterde krieltjes

Worst met rodekoolsla en geroosterde krieltjes

Echte kost van bij ons, met toch een verrassende frisse twist: in plaats van de rodekool te stoven, serveren we'm in een frisse, crunchy salade met ook wat appel bij. De geroosterde krieltjes met rozemarijn zorgen voor een knapperig contrast. Een echte voorjaarstopper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
rodekool
Ingredientfoto
braadworst

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, suiker en een snuf zout en peper in een kommetje.
  • Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de appel en snij in fijne blokjes. Snij de peterselie fijn. Meng de wortelen, de rodekool, de selder, de peterselie en de appel met de yoghurtdressing.
  • Verwarm een pan en smelt de boter. Bak de braadworsten goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer de braadworsten met de geroosterde krieltjes en de rodekoolsla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 appel
  • 10 g krul­peterselie
  • 100 g rodekool
  • 2 braadworsten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1035 kcal
  • Koolhydraten 67.75 g
  • Suikers 27.45 g
  • Vetten 66.29 g
  • Verzadigde vetten 19.03 g
  • Eiwitten 37.4 g
  • Vezels 14.4 g

Allergenen Lactose, Selderij, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.