Worst met rodekool en appel

Worst met rodekool en appel

Ode aan onze Vlaamse klassiekers! Vandaag een lekkere braadworst met rodekool met appeltjes, een vleessausje en een simpel gekookt patatje erbij op het menu. Hiervan zullen zowel jong als oud smullen. Eenvoudig maar overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rodekool
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Smelt de helft van de boter in een kookpot op een zacht vuur en voeg de ui toe. Stoof de ui gaar. Voeg dan de rodekool en per persoon 75 milliliter water toe.
  • Schil ondertussen de appel en snij in kleine blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de appel toe aan de rodekool, samen met de tijm, de laurier en de suiker. Kruid met peper en zout. Laat 25 minuten zachtjes verdergaren onder deksel, roer regelmatig om.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de krulpeterselie fijn. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de braadworsten rondom aan. Proef of de rodekool gaar is, en voeg de wittewijnazijn toe.
  • Schep de braadworsten uit de pan en voeg per persoon 100 milliliter water en de mosterd toe. Bestuif met de bloem en verkruimel de runderbouillon erbij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout.
  • Serveer de braadworsten met de rodekool, de vleessaus en de gekookte aardappelen. Werk af met de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 300 g rodekool
  • 1 appel
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 braadworsten
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 kl bloem
  • 1 el suiker
  • 1 el mosterd
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 914 kcal
  • Koolhydraten 80.58 g
  • Suikers 39.15 g
  • Vetten 46.83 g
  • Verzadigde vetten 20.1 g
  • Eiwitten 37.2 g
  • Vezels 14.37 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.