Worst met prei in graanmosterdsaus en geroosterde krieltjes

Eenvoudige kost, met toch een luxueus kantje, dankzij de verfijnde graanmosterdsaus, die heerlijk past bij de prei en braadworsten. Daarbij komen lekker krokant geroosterde krieltjes. Genieten van de eenvoudige zaken, zalig toch?
Ingrediënten

krielaardappel

rozemarijn

prei

kippenbouillonblokje

krulpeterselie

lichte room

graanmosterd

braadworst
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Was en snij de prei in ringen. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op. Hak de peterselie fijn.
- Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de kippenbouillon toe. Laat nog 3 minuten stoven en roer er dan de room en graanmosterd door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de braadworsten, 4 minuten aan beide kanten.
- Serveer de braadworsten met de prei in graanmosterdsaus en de geroosterde krieltjes. Werk af met de fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g krielaardappelen
- 1 takje rozemarijn
- 2 preien
- ½ kippenbouillonblokje
- 10 g krulpeterselie
- 1 brikje lichte room
- 1 el graanmosterd
- 2 braadworsten
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1006 kcal
- Koolhydraten 55.03 g
- Suikers 13.19 g
- Vetten 67.38 g
- Verzadigde vetten 21.29 g
- Eiwitten 40.77 g
- Vezels 14.44 g
Allergenen Selderij, Lactose, Mosterd, Sulfiet, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.