Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Een echte Belgische klassieker, worst met bloemkool in witte saus. Om het gerecht wat extra cachet te geven, hebben we frisse kruiden toegevoegd aan de smeuïge aardappelpuree. Een genietersbordje voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
braadworst

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng nog een pot met gezouten water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 6-7 minuten.
  • Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voor een nog vloeiendere saus, kan je eventueel enkele schepjes van het kookvocht van de bloemkool toevoegen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep de gekookte bloemkoolroosjes door de saus.
  • Snij de peterselie en bieslook fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg 1/3de van de boter, de rest van de melk, de fijngehakte kruiden, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  • Laat de rest van de boter smelten in een pan en bak de worsten goudbruin in 6-8 minuten. Serveer de worsten met de bloemkool in witte saus en de aardappelpuree met kruiden.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 10 g krul­peterselie
  • 10 g bieslook
  • 2 braadworsten

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 956 kcal
  • Koolhydraten 66.88 g
  • Suikers 11.2 g
  • Vetten 55.83 g
  • Verzadigde vetten 26.23 g
  • Eiwitten 43.09 g
  • Vezels 10.36 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.