Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Een echte Belgische klassieker, worst met bloemkool in witte saus. Om het gerecht wat extra cachet te geven, hebben we frisse kruiden toegevoegd aan de smeuïge aardappelpuree. Een genietersbordje voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
bieslook

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de bloemkool in roosjes. Breng nog een pot met gezouten water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 10 minuten. Giet de roosjes af, maar hou een kopje van het kookvocht bij. Laat de bloemkool uitlekken.
  • Smelt 1/3de van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voor een nog vloeiendere saus, kan je eventueel enkele schepjes van het kookvocht van de bloemkool toevoegen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep de gekookte bloemkoolroosjes door de saus.
  • Laat 1/3de van de boter smelten in een pan en bak de worsten goudbruin, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  • Hak ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, de fijngehakte kruiden, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  • Serveer de worsten met de bloemkool in witte saus en de aardappelpuree met kruiden.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 2 braadworsten
  • 10 g krul­peterselie
  • 10 g bieslook

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 997 kcal
  • Koolhydraten 71.98 g
  • Suikers 15.45 g
  • Vetten 55.83 g
  • Verzadigde vetten 26.23 g
  • Eiwitten 46.49 g
  • Vezels 14.1 g

Allergenen Vis, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.